Cultuur

Laat je verrassen door exposities over vroeger en hofjes achter hoge stadsmuren. Kortom: beleef het verleden in het heden.

Kroller Muller Museum


In het Kröller Müller museum sta je oog in oog met de bekendste schilderijen van Vincent van Gogh, Piet Mondriaan en Pablo Picasso. Maar ga ook zeker naar buiten en wandel door de spectaculaire beeldentuin. Het museum ligt midden in het Nationale Park de Hoge Veluwe en is goed te combineren met een wandeling of fietstocht door dit bijzondere stukje natuur in Nederland.  
Kroller Muller Museum

Paleis het Loo

Fans van het koninklijk huis kunnen hun hart ophalen in Paleis het Loo. Dé trots van Apeldoorn. En ook al wonen de Oranjes er niet meer je proeft nog steeds de koninklijke sfeer. Kijk om het hoekje in de vele vertrekken en ontdek hoe de Oranjes vroeger leefden. Vergeet ook de nostalgische tuinen niet en voel je voor een dag even prins of prinses.

De Beeldentuin Garderen


Niet ver van Bungalowpark Bok bevindt zich De Beeldentuin in Garderen, een ideale bestemming voor een dagje uit met het hele gezin. Elk jaar organiseren zij 't Veluws Zandsculpturenfestijn met een thema. Bewonder dit niet alleen vanaf de grond, maar ook vanuit de lucht! Neem plaats in een van de karretjes die over de monorail rijden. Vervelen hoef je je niet, want er is een (woon)winkel en buiten in de Beeldentuin (3000 m²) kun je veel tuinideeën opdoen. Als afsluiter een hapje of drankje in de bijbehorende Rozentuin mag niet ontbreken.
De Beeldentuin Garderen

Stadswandeling in Elburg

Wandel onder leiding van een ervaren gids of slenter op eigen houtje door de fraaie Hanzestad Elburg. Een Middeleeuws stadje waar het soms lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Divers museabezoek kun je aangenaam afwisselen met een bezoek aan één van de vele gezellige terrasjes of een visje in de haven. Vraag ons voor meer informatie gerust naar de mogelijkheden.