Ontdek het Speulder- & Sprielderbos

Samen één

Het Speulderbos was vroeger het 'herenbos'. Hier spreekt al uit, dat het voor de jacht was en bestond voornamelijk uit loofbomen. Het Sprielderbos was van oorsprong het 'boerenbos' met veel open plekken en veel hakhout. De Laak scheidt de twee bossen van elkaar. 


Nu zie je er de dansende bomen. Geen mooie rechte stammen, maar kromme, bochtige stammen, die als het ware door het bos dansen. En hoe mooi kleuren ze in de herfst met prachtige kleuren en de laatste zonnestralen, die het bos veranderen in goud. Fantastisch! Ook stukken met kaarsrechte douglasdennen vind je er. Hier is het juist heel donker en dicht. 


De paden op...

Een mooie wandeling van ongeveer 3 kwartier, over de Laak en Nieuwe Prinsenweg gaat naar ’t Boshuis in Drie. Hier kun je een kopje koffie/thee drinken met de beroemde appeltaart om zo weer energie op te doen voor de terugwandeling.


’t Solse Gat

Vergeet niet om ook ’t Solse gat te bezoeken halverwege de Solse Passage. Daar zijn verhalen te vinden! Wat nu een drinkplek is voor de dieren is, stond vroeger, volgens een oude legende, een klooster. Vanwege het liederlijke gedrag van de monniken verzwolg de aarde het klooster. Op gezette tijden zouden de klokken van het klooster nog te horen zijn en de geesten van de monniken verschijnen.


Garderense Duinen

Ga je rechtsaf vanuit ons park dan loop je naar de Garderense Duinen. Ontstaan in de ijstijd, te zien aan de stuwwallen, die wij de "duinen" of wel op zijn Garderens "de dunen" noemen. Wist je dat ze ook wel eens dienst doen als decor? Herinner jij je die scene nog uit Overspel?